Kombinera din måltid med en upplevelse!

Med vårt unika läge i Stadskvarteren inne på Skansen finns det många möjligheter till att kombinera en trevlig måltid med roliga aktiviteter.

Dryckesprovningar

Kom i ett mindre sällskap på någon av våra förbestämda vinprovningskvällar eller boka din egen vinafton med dina vänner, familj eller kollegor. Vill ni arrangera er egna vinafton så rekommenderar vi att ni är från 6 personer upp till 14 personer.

Läs mer om våra dryckesprovningar under menyer.

Dryckesprovningarna görs i samarbete med Krogen Stora Gungans moderbolag LS Gastronomics.

Stockholms Glasbruk

Prova på att blåsa glas eller gå på en glasshow med konstnärerna Martin Ehrénsvärd och Aleksandra Pavlenkova som driver Glasbruket på Skansen sedan sommaren 2020. Mysig aktivitet för både små och stora sällskap. Kontakta dem för bokning och priser. Glasbrukets hemsida.

Guidad tur på Skansen-Akvariet

Gå på en guidad tur genom Stockholms egna djungel. På 3 000 kvadratmeter visas akvariets sällsynta och utrotningshotade djur i sin naturliga miljö. Guiden berättar om apor, sengångare, ormar, krokodiler, skorpioner, nakenråttor, rockor, spindlar med mera. Ni får glimtar bakom kulisserna och kunskap om hur djur agerar.
Boka och läs mer: Skansen-Akvariets hemsida.

Upplev Skansen

Kombinera din vistelse hos oss med en dag på Skansens friluftsmuseum.

På Skansen möts det förflutna och nuet, fantasi och fakta, djur och kultur, traditioner och trender. Här möts det mångsidiga och det unika, det lekfulla och lärorika, det eviga och det flyktiga. Sveriges själ i ett levande museum, mitt i Stockholm. Livfullt, lustfyllt och glädjerikt för alla generationer, tillfällen och sinnesstämningar.

Skansen – historier får liv.

Spök- eller Historisk vandring

Gamla Stan eller på Skansen, i samarbete med Historiska Vingslag

Gamla stans Spökvandring

Låt den elegante Greven ta med er på en kuslig spökvandring genom Gamla stans spöklika gränder och torg! Följ med på en spännande tur och möt människor från en länge förgången tid, såsom bödeln Jürgen Homuth, slottsarkitekten Tessin och konungamördaren Jacob Johan Anckarström. Vandringen bjuder på ett interaktivt och dramatiskt skådespel med rollfigurer i tidstypiska dräkter.

Gamla stans Historiska vandring

Ta del av Stockholms gripande historia och följ med den eleganta guiden iförd sina 1700- talskläder genom Gamla Stans gränder. Hör om livsöden, anekdoter och avgörande historiska händelser som format staden till dagens Stockholm. Ni kommer att se på Gamla Stan med helt andra ögon efter vandringen.

Skansens Spökvandring

När mörkret faller på och Skansens besökare lämnat platsen skjuter den spökliga aktiviteten i höjden. Stugor, gårdar och byggnader gästas på nytt av människor från en länge förgången tid. Skansens personal kan berätta en annan sida av det glada friluftsmuséet där skuggor, gestalter och annat märkligt uppenbarat sig. Hör till dessa historier och ta del av ett interaktivt skådespel.

Skansens Historiska vandring

Vandra i Skansens historiska och fantastiska omgivning. Ta del av husens och gårdarnas unika historia samt få en inblick i hur livet i det historiska Stockholm kunde te sig. Guiden vägleder er genom tid och rum i eleganta historiska kläder.

Maila historiskavingslag@gmail.com för att boka

sv_SE