Concept & Sustainability

A Restaurant and café in late 1800's style. We serve traditional food and pastries which has its roots in the old swedish kitchen. We have the fortune to be surrounded by an amazing enviroment that has its own story to tell. We are located in the Town Quarter at Skansen in Stockholm, Sweden and offer indoors and outdoor service.
I köket lagas det svensk husmanskost från grunden, med klassiska råvaror och fokus på hållbar miljö. Vi kallar ruccula för senapskål och zuccini för squash, precis som i det gamla bondesamhället. Semlan ska serveras som hetvägg, men gärna kryddar vi upp den varma mjölken med punsch och kardemumma.
Our concept is a part of our sustainability and our sustainability is a part of our concept. As members of the "Hållbara restauranger" (Sustainable Restaurants network), we ensure that transparency is our motto in connection with sustainability. We are creative and take care of the potentially waste that arise when we cook and bake. We focus on swedish and local products and complement with organically labeled. 

Krogen drivs av krögaren Liselotte, som ser den viktiga innebörden av att förmedla den gamla hederliga svenska husmanskosten och de svenska smakerna i ett samhälle där moderniseringar sker runt varje hörn, och gränser mellan olika matkulturer blir mer utsuddade för var dag som går. Den dagliga drömmen är att förmedla kärleken till svensk husmanskost i kombination med fantastisk svensk historia och miljö. Vår vision är att balansera gästens moderna efterfrågningar med krogens grundkoncept.

Vårt koncept är en del av vår hållbarhet och vår hållbarhet är en del av vårt koncept. Att bibehålla och värna om tradition och det historiska för framtiden är ett av våra viktigaste uppdrag.  Som medlemmar i nätverket Hållbara Restauranger ser vi till att transparens är vårt motto i samband med hållbarhet. Vi är kreativa gällande svinn och ta hand om biprodukter som uppstår när vi lagar mat och bakar. Vi fokuserar på svenskt och lokalt, kompletterar med ekologiskt och väljer gärna hållbart certifierad fisk. 

Vår hemkokta Skogssaft är ett exempel på hur vi med kreativa lösningar  jobbar för zero waste. Med den frirunna juicen som kommer från våra rårörda lingon, kokas tillsammans blåbär ihop. Bärsvinnet som blir över blandas ihop med vår bärkompott, så inget blir över och slängs.

Avfallssortering och miljöanpassat engångsmaterial är andra hållbarhetsperspektiv vi arbetar med. 

en_US